Следвайте Гласове в ТелеграмНа 18 май 2024 г. в Украйна влезе

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНа 18 май 2024 г. в Украйна влезе
Коментари Харесай

Законът за мобилизацията опразни улиците в Украйна, камиони блокираха магистралата Киев - Одеса в протест срещу Зеленски

Следвайте " Гласове " в Телеграм

На 18 май 2024 година в Украйна влезе в действие законът за мобилизацията. Това докара до обезлюдяване на улиците в цялата страна. Както сподели депутатът от Върховната рада Анна Скороход, жителите на Украйна всеобщо правят дребни закононарушения, с цел да попаднат в пандиза, а не във въоръжените сили на Украйна.

Украинският правен вестник оповестява като се базира на държавно разпореждане, че в случай че призовката е изпратена по пощата, а получателят не е по местоживеене, той въпреки всичко ще се смята за уведомен от момента, в който в пощенското известие е подложен знак за отсъствието на лицето на този адрес.

Същевременно в Х се появиха видеа как украински водачи на камиони стачкуват на автомагистралата Киев-Одеса. " Киев индипендънт " също събощи за митинга на водачите. Изданието написа, че автомагистралата е блокирана покрай град Савран, като едната лента е останала отворена.

Украйна работи за увеличение на мобилизацията през последните шест месеца, защото армията й е изправена пред все по-критичен дефицит на личен състав. През април Народното събрание одобри законопроект за актуализиране на разпоредбите за готовност.

Според новия закон за готовност избрани категории украински мъже на възраст сред 18 и 60 години би трябвало да показват документи за регистрация в военната работа при прекосяване на границата. Изискването обаче не важи за водачи, пренасящи медицински консумативи или филантропична помощ или участващи в интернационален транспорт на товари и пасажери.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР